IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Холдинг Пътища ще продава свои и чужди вземания

Към края на юни неконсолидираните вземания на Холдинг Пътища са на стойност 110 млн. лв.

16:12 | 10.09.09 г.
Холдинг Пътища ще продава свои и чужди вземания

Холдинг Пътища свиква Общо събрание на акционерите (ОСА) на 12 октомври, на което ще се гласува по проект за изкупуване на вземания на трети лица и преструктуриране на собствените на инфраструктурното дружество вземания, става ясно от съобщение на БФБ-София.

Една от точките в дневния ред предвижда вземанията, които да бъдат изкупени от трети лица, да са вземания от български агенции и министерства, възникнали по изпълнението на проекти в общ размер до 200 млн. евро по фактури без ДДС.

Съгласно друга точка, ОСА ще гласува Холдинг Пътища да сключи договор с финансова институция, съгласно който собствените на дружеството вземания, както и изкупените вземания да бъдат преструктурирани и да бъдат продадени на тази финансова институция или нейно дъщерно дружество директно от Холдинг Пътища или чрез посредничеството на избрано от УС дружество, за което Холдинг Пътища да е гарант пред финансова институция.

Към края на юни неконсолидираните вземания на Холдинг Пътища са на стойност 110 млн. лв., или 57% от стойността на активите. По-голямата част от тях са към свързани предприятия (89 млн. лв.).

Днес близо 10 000 акции от капитала на Холдинг Пътища смениха собственика си, което повиши капитализацията на компанията с 2%, а книжата на дружеството затвориха при цена 3,8 лева.

Свързани компании:

Холдинг Пътища АД /в несъстоятелност/(6H2)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:43 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още