IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

КФН одобри нов фонд в евро на Райфайзен АМ България

КФН вписа в регистъра си и производителя на хранителни продукти Богатса.ком АД

12:51 | 09.09.09 г.
КФН одобри нов фонд в евро на Райфайзен АМ България

Комисията за финансов надзор (КФН) е издала разрешение на УД Райфайзен Асет Мениджмънт (АМ) България ЕАД, за организиране и управление на договорен фонд Райфайзен (България) Фонд Защитена Инвестиция в Евро. Решението е взето на днешното заседание на регулаторния орган.

Договорният фонд е с нисък до умерен рисков профил и ще инвестира основно в инструменти с фиксирана доходност и в по-малка степен във финансови инструменти за реализиране на капиталова печалба, се казва в прессъобщение на КФН.

Надзорният орган е вписал в регистъра на публичните дружества Богатса.ком АД и е потвърдил проспект за допускане до регулиран пазар на емисията акции на дружеството. Капиталът на компанията е разпределен в 100 000 акции с номинал 1 лв., а основната дейност на дружеството е производство, преработка и продажба на всякакви видове хранителни продукти, както и създаване и управление на търговски обект.

Учредители на Богатса.ком АД са Константинос Колокасидис с 94% от капитала, Георгиос Скурас с 5% и Теодорос Хрисис 1%. Емитентът има едностепенна система на управление, като членове на Съвета на директорите са Константинос Колокасидис – председател и изпълнителен член, Теодорос Хрисис – заместник - председател и Георгиос Скурас – член на СД.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:20 | 11.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още