IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Каолин ще проучва за индустриални материали в три варненски общини

Още четири разрешителни за проучване на залежи на индустриални и строителни материали бяха дадени днес от Министерския съвет

10:39 | 09.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
Каолин ще проучва за индустриални материали в три варненски общини

"Каолин" АД получи двегодишно разрешение за проучване на неметални полезни изкопаеми (индустриални материали) в площ "Неофит Рилски". Площта се намира в землището на общините Суворово, Ветрино и Девня, област Варна.

Заявеният размер на площта е 29,4 кв. км. Инвестиционният план на дружеството е за 36 600 лева, като са предвидени допълнително 3700 лева за рекултивация.

Още четири разрешителни за проучване на залежи на индустриални и строителни материали бяха дадени днес от Министерския съвет, съобщи правителствената информационна служба.

"БС - Консулт инженеринг" ЕООД ще може да проучи наличието на строителни материали в площта "Доли", разположена в землището на с. Ярлово, област София. Размерът на площта е 1 кв. км. Срокът на разрешението е 12 месеца. Минималният очакван размер на инвестициите е 31 020 лв., в това число действия по опазване на околната среда.

"Хинат - В" ЕООД ще проучва строителни материали в площта "Слави камък", която е в землището на с. Тетово, област Русе. Срокът за разрешението е една година, а предвидените инвестиции са в размер на 54 700 лв. Допълнително са предвидени средства за действия по опазване на околната среда в размер на 5470 лв.

"Стромат 08" ООД ще проучва наличието на строителни материали в площта "Пчелата", разположена в землището на с. Самоводене, област Велико Търново. Заявеният размер на площта е 0,97 кв. км. Срокът за разрешителното е 12 месеца, а минималният очакван размер на инвестициите - 31 хил. лв. Допълнително фирмата ще инвестира 3460 лева за рекултивация.

"Барс" АД ще може да проучи наличието на строителни материали в площ "Крушито" в землището на Велики Преслав, област Шумен. Заявеният размер на площта е 0,09 кв. км. Срокът за исканото разрешение е 9 месеца. Минималният очакван размер на инвестициите 11 720 лв., в това число действия по опазване на околната среда.

Свързани компании:

Каолин АД(6K1)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:27 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още