IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гергов отхвърли претенциите на държавата за дивидент от Пловдивския панаир

Бордът е преценил, че е по-добре дивидентът да се инвестира в развитието на компанията, заяви председателят на борда на панаира

18:33 | 08.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
Гергов отхвърли претенциите на държавата за дивидент от Пловдивския панаир

Разпределянето на дивиденти не се решава от Министерския съвет, а от борда на директорите на Пловдивския панаир, заяви председателят на Съвета на директорите на панаира Георги Гергов по повод на твърдението, че държавата не е получила 1,3 млн. лв. дивидент за 2006 г.

Бордът е преценил, че е по-добре дивидентът да се инвестира в развитието на компанията, добави той. Според Гергов щом държавата не е взела дивидент за 2006 г., същото се отнася и за останалите акционери.

Агенцията за приватизация е дала писмено становище, че промените в собствеността на Международен панаир Пловдив не представляват приватизация, а преструктуриране на капитала, каза още Гергов по повод изявлението на министъра на икономиката Трайчо Трайков за проверката в дружеството.

Самият министър Трайков отбеляза, че панаирът е бил в забранителния списък за приватизация, където е трябвало да остане до приемането на стратегия за преструктурирането му, подчертават от панаира.

Стратегията е приета през 2006 г. и предвижда влизането на частен инвеститор в държавната фирма. Така, от една страна, панаирът е отпаднал от списъка на предприятия с мораториум за приватизация, а от друга – собствеността се преобразува, като дялове имат държавата, община Пловдив и частният инвеститор Георги Гергов, се посочва в становището.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:30 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още