IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Смениха Надзорния съвет на Българска банка за развитие

Проф. Гарабед Минасян и шефът на кабинета на Симеон Дянков – Румен Порожанов - влизат в ръководния орган на банката

13:25 | 08.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
Смениха Надзорния съвет на Българска банка за развитие

Двама нови членове на Надзорния съвет на Българска банка за развитие (ББР) бяха избрани днес. Това се случи на общо събрание на финансовата институция, а новите членове са Румен Порожанов и проф. Гарабед Минасян.

Румен Порожанов е магистър по икономика. От 1992 г. работи в Министерство на финансите. В момента е началник на кабинета на министъра на финансите Симеон Дянков.

Проф. Гарабед Минасян е бивш член на УС на БНБ в периода 1997 г. - 2006 г. Понастоящем работи в Икономическия институт на БАН.

Акционерите решиха още броят на членовете на Надзорния съвет да бъде намален от 5-ма на 3-ма души.

Третият член на надзора е бившият главен изпълнителен директор на Европейския инвестиционен фонд Франсис Карпентър, който и досега заемаше този пост.

Досега председател на Надзорния съвет беше Атанас Кацарчев, а останалите трима, които напускат органа са Нина Радева, Кирил Ананиев и Драгомир Стойнев.

Нина Радева е бивш заместник-министър в Министерство на икономиката и енергетиката, Кирил Ананиев бе зам.-министър на финансите. Драгомир Стойнев пък бе икономически съветник на бившия премиер Сергей Станишев. Атанас Кацарчев пък за последно е заемал поста съветник на министъра на финансите Пламен Орешарски.

Вчера ББР се отчете за кредитите си към август, икономисти обаче оспорват ползата от тях.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:28 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още