IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Предлагат микропредприятията да не изготвят годишни счетоводни отчети

Така ще се облекчи административната тежест върху тях

19:21 | 07.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
Предлагат микропредприятията да не изготвят годишни счетоводни отчети

Страната ни ще подкрепи възможността държавите членки на Европейския съюз да могат да освобождават микропредприятия от изготвянето на годишни счетоводни финансови отчети, с което ще се облекчи административната тежест върху тях.

Това решение е взето на днешното редовно заседание на Съвета по европейски въпроси, председателствано от заместник-министъра на външните работи Красимир Костов, съобщи правителствената информационна служба.

По думите на Костов страната ни подкрепя развитието в тази област, доколкото не се нарушава прозрачността и качеството на информацията, представяна във финансовите отчети.

От мярката, която е част от плана на ЕС за икономическо възстановяване, ще могат да се възползват предприятия с определени икономически показатели: балансова стойност на активите към 31 декември за съответната година от 500 хил. евро, нетни приходи от продажби за годината - до 1 млн. евро, и средна численост на персонала - до 10 души.

Междуведомствена работна група предстои да изготви анализ на икономическите ефекти от подобна мярка в подкрепа на бизнеса в България в условията на икономическа криза.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:45 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още