IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Приходите от приватизация едва 17,6 млн. лв. за полугодието заради кризата

Приходите на АП за 2009 и 2010 г. биха могли да достигнат 880 млн. лв., ако бъдат приватизирани Булгартабак холдинг, Топлофикация-София и др.

17:48 | 02.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
Приходите от приватизация едва 17,6 млн. лв. за полугодието заради кризата

За първата половина на 2009 г. приходите на Агенцията за приватизация (АП) са 17,6 млн. лв. Ниският резултат е свързан с финансовата криза и липсата на инвеститорски интерес, посочи ръководството на агенцията при представянето на отчет пред членовете на парламентарната Комисия по икономическа политика, енергетика и туризъм.

Приходите на агенцията за 2009 г. и 2010 г. биха могли да достигнат 880 млн. лв., ако бъдат приватизирани "Булгартабак холдинг", "Топлофикация-София", ВМЗ-Сопот, "Кинтекс" и миноритарните пакети на държавата в електроразпределителните дружества.

От АП добавиха, че на по-късен етап би могло да се пристъпи към приватизиране на дружествата от Българския енергиен холдинг, но засега това не се предвижда.

Ръководството на агенцията предложи да бъде преразгледан забранителният списък и част от предприятията в него да попаднат в обхвата на действие на АП, предаде БТА.

Димитър Бъчваров, член на Надзорния съвет на АП, предложи агенцията да стане разпоредител с имущество частна държавна собственост, което сега е разпределено в 53 еднолични държавни органи и администрации.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:40 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още