IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Атрактивността на инвестициите във ВЕИ у нас продължава да расте

Секторите на инфраструктурата и недвижимите имоти също предизвикват интереса на чуждите инвеститори

12:16 | 02.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
Атрактивността на инвестициите във ВЕИ у нас продължава да расте

Секторът на възобновяемата енергия е сред водещите сфери, към които чуждите инвеститори у нас проявяват интерес. Причината за това са благоприятната правна рамка и ангажиментите, които е поела страната ни към Европейския съюз.

Такова е мнението на управляващия партньор на офиса на най-голямата по оборот за миналата година компания за правни услуги в света DLA Piper Анна Ризова.

Според Ризова чуждите компании продължават да имат сериозен интерес към дяловото инвестиране у нас. Спадът в тази сфера е доста по-малък от очакваното, така както е и при недвижимите имоти.

На значителен интерес се радват т.нар. distressed assets – построени имоти, които не могат да бъдат пласирани, сподели Ризова.

Освен във възобновяема енергия и недвижими имоти, инвеститорите все по-често се насочват и към инфраструктурния сектор и публично-частните партньорства, за което допринасят добрата бизнес среда и ясният ангажимент на правителството за подобряване на инфраструктурата, каза още Ризова.

Тя намекна и за възможна консолидация и сливания в сектора на правните услуги у нас, като обяви, че DLA Piper в момента води разговори за привличане на нови партньори в компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:16 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още