IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Печалбата на дружествата в енергийния холдинг с 29 млн. лв. ръст през юли

Увеличението на печалбата се дължи на подобрените резултати на Булгартрансгаз, ТЕЦ Марица Изток 2, Булгаргаз и АЕЦ Козлодуй

11:30 | 02.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
Печалбата на дружествата в енергийния холдинг с 29 млн. лв. ръст през юли

С 29,3 млн. лв. се е увеличила печалбата на дружествата, включени в групата на Българския енергиен холдинг (БЕХ), през юли, съобщиха от холдинга.

Увеличението на печалбата се дължи на подобрените резултати на Булгартрансгаз, ТЕЦ “Марица Изток 2”, Булгаргаз и АЕЦ “Козлодуй”, както и на намалената загуба на Националната електрическа компания (НЕК).

Към края на юли печалбата преди облагане с данъци на дружествата в групата възлиза на 255,8 млн. лв. През този период приходите от оперативна дейност на компаниите са се увеличили с 12 на сто.

На годишна база печалбата на дружествата през юли бележи ръст от 29,3 на сто или 57,9 млн. лв.

Подобрените финансови резултати са в резултат на по-ефективното управление на дружествата и политиката за оптимизиране на дейността, наложена от БЕХ, се посочва в съобщението на холдинга.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:01 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още