IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 2 септември

08:19 | 02.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата за 2 септември

Няма да има ревизия на скандалните горски замени

в. Дневник

Депутатите от парламентарната комисия по земеделие и гори приеха вчера с мнозинство очакваната забрана за изваждането на заменени терени от държавния горски фонд, но при условие, че тя ще важи до приемането на нов закон за горите, с който мораториумът частично ще се вдигне и ще важи единствено за терени в мрежата "Натура". Одобрената забрана се отнася само за сделките на държавата с частни лица и фирми и не засяга общините, решиха още народните представители.

Мораториумът върху изваждането на вече заменените гори от държавния фонд беше едно от основните предизборни обещания на ГЕРБ, но месец след като пое управлението, се разбра, че забраната няма да е абсолютна и няма да се ревизират скандални заменки.

Прокуратурата разследва 36 дела за сделки на МО

в. Сега

Петте военни прокуратури в страната разследват 36 дела, свързани със сделки с военни имоти и купуване на имущество за армията. Това обяви Данчо Данов от Военноапелативната прокуратура вчера. 30 от разследванията са в София. Във Варна, Сливен и Пловдив има по две. Има и преписки, за които още не е ясно дали ще прераснат в дела, обясниха прокурорите с пагон. Данов отказа подробности около сделките. Но разкри кои са тримата прокурори, прекратили делата срещу бившия военен министър Николай Цонев за безстопанственост и злоупотреба с власт, които бяха възобновени миналата седмица.

70 на сто от алкохола, който пием, е фалшив

в. Новинар

Приблизително 162 млн. лв. е размерът на невнесените данъци и акцизи за промишленото количество алкохол, което се е произвело в селските казани през 2008 г. Това заяви вчера шефът на Националната лозаро-винарска камара Пламен Моллов. За производство на нелегален алкохол са закупени и усвоени над 160 000 тона гроздова реколта и 90 000 тона плодове. За тази година се прогнозира, че 70 процента от събраната през гроздоберната кампания суровина ще отиде за производство в сивия сектор, което прави дупка от над 200 млн. лв. в държавната хазна.

Длъжник внесе 200 бона след напомняне по жицата

в. Стандарт

След напомняне по телефона и среща с данъчните инспектори длъжник от Старозагорско е внесъл в бюджета 200 000 лв. от неплатен в срок данък печалба. Това съобщиха днес от пресцентъра на НАП в Стара Загора. Телефонните обаждания и срещите с длъжниците вече били регулярна практика в териториалната дирекция.

От днес публичните изпълнители започвали нови акции по запориране касите на длъжници. До края на седмицата щели да бъдат посетени 28 търговски обекта и увеселителни заведения на некоректни клиенти със задължения към хазната от данъци и осигуровки в размер на 958 000 лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:57 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още