IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Шефът на Надзорния съвет на Пътната агенция подаде оставка

Като мотиви за оставката си Атанасов посочва „несъгласие с подготвената нова структурна промяна в НАПИ"

17:28 | 01.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
Шефът на Надзорния съвет на Пътната агенция подаде оставка

Иван Атанасов е депозирал вчера оставката си като член и председател на надзорния съвет на Националната агенция „Пътна инфраструктура" (НАПИ), съобщиха днес от агенцията.

Атанасов вече е уведомил Министерския съвет и министър-председателя за желанието си да бъде освободен в качеството му на член и председател на Надзорния съвет на НАПИ по собствено желание.

Като мотиви за оставката си Атанасов посочва „несъгласие с подготвената нова структурна промяна в НАПИ, обявена от министъра на регионалното развитие и благоустройството, и с предложените промени в Закона за пътищата, която промяна се извършва само три месеца, след като реформата по преструктуриране на бившия фонд „Републиканска пътна инфраструктура" в НАПИ е завършила успешно“.

Иван Атанасов изтъква още, че „приетата през август-септември 2008 г. нова структура и организация, и изградените нови системи за финансово управление и контрол в НАПИ, бяха одитирани от Европейската комисия и получиха положителна оценка, така че на 12 май тази година се възстановиха спрените през 2008 г. плащания по програма ИСПА за 115 млн. евро, а на 16 юни беше вдигната наложената през януари 2008 г. забрана от ЕК да се стартират пътни проекти по оперативна програма (ОП) „Транспорт" и ОП "Регионално развитие".

„Смятам, че новото преструктуриране на пътната агенция е неуместно и то ще отслаби системата за финансово управление и контрол в пътната агенция и ще се увеличи рискът от лоши практики при управлението на пътните проекти", се посочва още в мотивите на Иван Атанасов за напускане.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:26 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още