IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Спряха от движение над 200 междуградски автобуса с технически неизправности

Проверяват се автобуси, произведени преди 1994 г.

14:19 | 01.09.09 г.
Автор - снимка
Създател
Спряха от движение над 200 междуградски автобуса с технически неизправности

Общо 222 автобуса, извършващи междуселищни превози, са спрени от движение, съобщиха от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Спирането от движение, което засега е временно, е от Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация”, която провежда извънредни проверки на техническата изправност на автобусите за обществен превоз на пътници, произведени преди 1994 г.

Спрените от движение автобуси имат технически неизправности, свързани с безопасността на пътниците, като например неизправности на фаровете, спирачките, волана и други, обясниха за Investor.bg от транспортното министерство. Докато въпросните неизправности не бъдат отстранени и това се установи чрез нова проверка на „Автомобилна администрация“, посочените автобуси няма да се движат.

До днес са проверени 4303 автобуса, т.е. над 90% от произведените преди 1994 г., като освен посочените 222, временно спрени от движение, за 42 е въведена принудителна мярка за бракуване.

В резултат на проверките са съставени 162 акта за установяване на административни нарушения, като се има предвид, че на дадена автобусна фирма могат да бъдат съставени и няколко акта, в зависимост от нарушенията. Част от административните актове предвиждат и парични глоби, подчертаха от транспортното ведомство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:29 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още