IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Консолидираната печалба на Химимпорт нараства с 3,6%

Общите приходи на компанията възлизат на 3,57 млрд. лв. спрямо 1,766 млрд. лв. за първото шестмесечие на миналата година

10:56 | 29.08.09 г.
Консолидираната печалба на Химимпорт нараства с 3,6%

Шестмесечната консолидирана печалба на Химимпорт АД възлиза на 67,6 млн. лв. и се увеличава с 3,6 на сто спрямо година по-рано, показва отчетът на дружеството, представен чрез БФБ-София.

Общите приходи на компанията възлизат на 3,57 млрд. лв. спрямо 1,766 млрд. лв. за първото шестмесечие на миналата година.

Нетните консолидирани приходи от продажби на Химимпорт са на стойност 305,2 млн. лв., а финансовите приходи възлизат на 3,265 млрд. лв. По-голямата част от последните представляват положителни разлики от промяна на валутни курсове.

На консолидирана база активите на компанита към 30 юни възлизат на 3,6 млрд. лв., а собственият капитал е 880 млн. лв.

Химимпорт има преки инвестиции в капитала на 19 дъщерни дружества в страната.

Вчера Химимпорт АД прехвърли мажоритарните пакети акции от капитала на Зърнени храни България и Проучване и добив на нефт и газ АД на дъщерното си Химимпорт груп АД.

Сделките по прехвърлянията са част от стратегията на Химимпорт за концентриране на индустриалните предприятия от групата в дъщерното му Химимпорт груп АД.

 

 

Свързани компании:

Химимпорт АД - привилегировани акции - падежирали през юни 2016 г.(6C4P)

Химимпорт АД(CHIM)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:26 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още