IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фазан АД спира работа за шест месеца

Решението е продиктувано от влошената пазарна конюнктура, липсата на прогнози за близко възстановяване и натрупаната значителна продукция на склад

16:47 | 28.08.09 г.
Фазан АД спира работа за шест месеца

Съветът на директорите на чорапения производител Фазан АД е взел решение дружеството да спре работа от 31 август за срок от 6 месеца, съобщи дружеството чрез Бюлетин Investor.bg.

Решението е продиктувано от влошената пазарна конюнктура, липсата на прогнози за близко възстановяване и натрупаната значителна продукция на склад.

От съобщението става ясно още, че вследствие на кризата значително са намалели поръчките от почти всички клиенти, което води до постоянно нарастващи загуби на предприятието.

Съветът на директорите възложи на изпълнителния директор да предприеме необходимите действия за съкращаване на персонала при спазване изискванията на трудовото законодателство.

За шестмесечието Фазан АД обяви загуба на стойност 191 хил. лв. спрямо загуба в размер на 4 хил. лв. година по-рано.

От оперативна дейност Фазан АД също отчита загуба на стойност 118 хил. лв. От началото на годината материалните запаси на дружеството нараснаха с 18 на сто до 1,7 млн. лв.

Днес акциите на дружеството изгубиха 16,5% до 2,27 лева при обем от 1 150 прехвърлени лота.

Свързани компании:

Фазан АД(4F5)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:33 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още