IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Приключи проверка на руски ветеринари в наши фирми за месо и мляко

Очакванията са повечето от проверените предприятия да бъдат одобрени за износ на продукция за Русия

14:15 | 28.08.09 г.
Автор - снимка
Създател
Приключи проверка на руски ветеринари в наши фирми за месо и мляко

Приключи проверката на експертите от Руската федерална служба по ветеринарен и фитосанитарен контрол на 32 български месопреработвателни и млекопреработвателни предприятия, които са заявили интерес да търгуват на руския пазар, съобщиха от Националната ветеринарномедицинска служба (НВМС).

Очакванията на инспекторите от НВМС са повечето от проверените предприятия да бъдат одобрени за износ на продукция за Русия.

Руските експерти ще обобщят и анализират събраната при посещението информация и ще я предоставят на Руската държавна комисия за одобряване на предприятията. Руската мисия стартира на 17 август и се състоя по инициатива на НВМС.

На заключителна среща в НВМС руските ветеринарни инспектори обясниха, че едно от основните изисквания за достъп до руския пазар е предприятията да изпълняват нормите на руското законодателство за лабораторен контрол за остатъци в суровините като антибиотици, пестициди и др. вредни вещества.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:48 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още