IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Стартира набирането на проекти за трансгранично сътрудничество със Сърбия

Общата стойност на средствата по програмата е 13,5 млн. евро

14:08 | 28.08.09 г.
Автор - снимка
Създател
Стартира набирането на проекти за трансгранично сътрудничество със Сърбия

Първата покана за набиране на проектни предложения по Програмата за трансгранично сътрудничество по Инструмента за предприсъединителна помощ между България и Сърбия ще бъде обявена на 31 август, съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ). Поканата за набиране на проектни предложения ще бъде публикувана в интернет.

Общата стойност на средствата по Програмата за периода 2007 – 2009 г. е 13,5 млн. евро. От тях около 7 млн. евро са предвидени за проектите, които ще постъпят при първата покана за набиране на предложения.

По програмата ще могат да се подготвят и реализират проекти в две направления: развитие на дребно-мащабна инфраструктура; повишаване на капацитета за съвместно планиране, решаване на проблеми и развитие.

Избираемият териториален обхват за набиране и реализиране на проекти включва 5 области на българска територия (Видин, Монтана, София, Перник, Кюстендил) и София-град, и 6 области на сръбска територия (Бор, Зайчар, Нишава, Пирот, Ябланица и Пчиня) с общо население около 3,3 млн. души.

Стратегията и приоритетните оси на програмата са формулирани в съответствие с националните и европейските приоритети. Целта на програмата е да се подобри териториалното сближаване в българо-сръбския трансграничен регион, конкурентноспособността и устойчивостта на развитието му чрез сътрудничество в икономическата, социалната и екологичната сфери.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:29 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още