IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Спряха хонорари на съветници в земеделието за 250 хил. лева

Председателите на работни групи са получавали възнаграждения в размер на 2500 лева, а членовете им - по 1500 лева

15:00 | 27.08.09 г.
Автор - снимка
Създател
Спряха хонорари на съветници в земеделието за 250 хил. лева

Председателите и членовете на комисии, работни групи и научно-консултативни съвети в областта на земеделието вече няма да получават допълнителни възнаграждения и хонорари. Това гласи заповед на министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов, с която се спира изплащането на общо 250 хил. лв. за хонорари, съобщиха от ведомството

Само до месец юни са изплатени 550 хил. лв. за допълнителни възнаграждения и хонорари на председателите и членовете на комисии, работни групи и научно консултативни съвети.

Председателите на работни групи са получавали възнаграждения в размер на 2500 лева, а членовете им - по 1500 лева. В комисиите и работните групи участват представители на бизнеса, асоциациите, научните среди и съветници от министерството.

Според Найденов е недопустимо в условията на финансова криза да се изплащат допълнителни възнаграждения в такива размери. Министерството, представителите на научните среди и бизнесът трябва да работят заедно, но за това не трябва да плаща държавата, е коментирал Мирослав Найденов.

В срок до 30 август 2009 г. второстепенните разпоредители на бюджетни средства трябва да предоставят в Министерство на земеделието справка за съществуващите заповеди за допълнителни възнаграждения и хонорари и основанието за тяхното издаване за периода 1 януари – 31 юли 2009 г., гласи още заповедта на министъра.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:02 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още