IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 27 август

07:50 | 27.08.09 г.
Преглед на печата за 27 август

ВиК обекти за 180 млн. лв. се проверяват
в. Дневник

През следващите месеци строителният министър Росен Плевнелиев трябва да реши съдбата на 41 спрени обекта във ВиК сектора и благоустрояването на обща стойност 180 млн. лв. Причината за решението да се замразят, засега временно, по думите на министъра е липсата на пари. Към момента дефицитът по спрените проекти е 52 млн. лв., министерството има в наличност едва 5 млн. лв. Искаме да бъдем коректни към бизнеса и общините, които не сме делили на червени, сини или зелени, каза министър Плевнелиев. От предварително обявените 60 проекта са отпаднали тези, при които строителството не е започнало и затова няма нужда да се замразяват или които са спрени от самите общини.

Седем зад решетките за имотни измами
в. Новинар

Полицията успя да предотврати имотна измама в столицата, съобщиха от МВР вчера. По случая зад решетките са прибрани седем души, сред които три жени. Престъпниците са прехвърлили чрез подправени документи апартамент в София, който бил собственост на възрастни хора. Апартаментът се намира в столичния жк „Света Троица" и е с данъчна оценка около 70 000 лева. Извършителите, използвайки неистинско пълномощно, се сдобили от тяхно име с необходимите документи за продажба на имота - данъчни оценки, скица и други. След предварителна организация се уговорили да се явят пред столичен нотариус, за да изповядат сделката. Полицаите установили, че и продавачът, и купувачът са членове на организираната група.

Държавата е субсидирала заплатите в 450 фирми
в. Дневник

Служителите в около 450 фирми, преминали на половин работен ден, са получавали по 120 лв. към заплатата си от държавата, съобщи директорът на Агенцията по заетостта Росица Стелиянова. Тя отчете какво е свършило ведомството през първите шест месеца на 2009 г. пред социалната комисия в парламента. Въпреки помощта 21 дружества са съкратили част от работниците си, след като тримесечният срок за получаването на субсидиите е изтекъл. Компенсациите бяха една от най-шумно рекламираните мерки за съхраняване на работните места в кризата. Целта беше 18 800 души да запазят местата си, но от агенцията не казаха какво се е случило на практика.

Общината строи модерна спортна зала в Челопечене
в. Новинар

Нова спортна зала за 3 млн. лв. строи общината в Челопечене. Съоръжението ще има 200 седящи места, фитнес зали, съблекални, 100 места за паркинг и е подходящо за национални състезания. Залата трябва да започне да работи през октомври 2010 година. Зам.-кметът по строителството, инвестициите и транспорта Ирина Савина, която вчера инспектира работата, заяви, че се набляга повече на възможността да се спортува, отколкото да се наблюдават спортни състезания.

Кметът на Панчарево взе държавния резерв
в. Стандарт

Кметът на столичния район Панчарево Станимир Пеев е новият шеф на Държавен резерв и военновременни запаси, стана ясно след вчерашното заседание на Министерския съвет. Пеев е един от отличниците на софийското кметство. В неговия район бившият градоначалник Бойко Борисов откри десетки детски градини, спортни площадки и преасфалтирани улици. Пеев е на 42 години. Завършил е право в СУ "Св. Климент Охридски".

ЧЕЗ маха наказателната лихва, но не и тримесечното отчитане
в. Сега

"ЧЕЗ България" е готова да направи поредната отстъпка в пазарлъците си с държавата около премахването на тримесечното отчитане. Вчера от компанията съобщиха, че абонатите, които закъснеят с плащането на месечната си сметка за ток, вече няма да плащат наказателна лихва. Досега те биваха принуждавани да плащат лихва, която се определя от основния лихвен процент и 10% надбавка за всеки ден просрочие. Официалният мотив на компанията, изтъкнат вчера, е, че запазването на тримесечното отчитане в условията на икономическа криза щяло да позволи на клиентите да планират много по-добре семейния си бюджет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:58 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още