IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Освободиха от длъжност директора на агенцията за одит на средствата от ЕС

Мотивът за освобождаването е, че като ръководител на ведомството Райка Онцова своевременно не е уведомила вицепремиера за получени писма от ЕК

17:54 | 26.08.09 г.
Автор - снимка
Създател
Освободиха от длъжност директора на агенцията за одит на средствата от ЕС

По разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков освободи изпълнителния директор на ИА "Одит на средствата от Европейския съюз" Райка Онцова, съобщиха от правителствената информационна служба.

Мотивът за освобождаването й е, че като ръководител на ведомството Онцова своевременно не е уведомила вицепремиера за получени писма от Европейската комисия и спешните мерки, които трябва да се предприемат за отстраняване на пропуските.

По този начин информацията не е достигнала своевременно до министър-председателя и всички компетентни органи.

На 12 и 13 август Европейската комисия е изпратила писма относно процедурите за оценка на съответствието на оперативните програми "Развитие на конкурентоспособността на българската икономика", "Транспорт" и "Техническа помощ".

Те се изпращат чрез европейската информационна система, а адресати са изпълнителния директор на ИА "Одит на средствата от ЕС" и управляващите органи на оперативните програми.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:31 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още