IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

МРРБ спира временно 60 общински водни и благоустройствени проекта

Временното спиране на работата по обектите се прави във връзка с инструкции на Министерството на финансите за ограничаване на бюджетните разходи

18:01 | 25.08.09 г.
Автор - снимка
Създател
МРРБ спира временно 60 общински водни и благоустройствени проекта

Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) временно спира строително-монтажните работи по 60 възложени от него общински проекти в областта на водоснабдяването и канализацията и благоустройствените дейности, съобщиха от ведомството.

Причината е, че общата им стойност надвишава осигурената от държавния бюджет сума за финансиране. От 60-те проекта 42 са от сектора водоснабдяване и канализация, които се изпълняват на територията на 32 общини и 18 в областта на благоустройствените дейности, изпълнявани в 11 общини. Сред тях са Сливен, Благоевград, Кърджали, Шабла, Видин и др.

Временното спиране на работата по обектите се прави във връзка с инструкции на Министерството на финансите за ограничаване на бюджетните разходи.

В момента в МРРБ се извършва анализ на непосредствената нужда за хората от изпълнението на проектите и целесъобразността им. Те ще бъдат разделени в категории, според това дали спирането им може да доведе до риск за здравето или живота на хората, дали допринасят за значително подобряване на средата на живот в населените места или са такива, които не подобряват пряко качеството на жизнената среда и за тях няма осигурено финансиране.

Целта на анализа е да покаже оптималният вариант, при който ще могат да се финансират максимален брой проекти с наличните средства, твърдят от министерството. Приоритетно ще бъдат финансирани проекти, чието спиране може да застраши живота или здравето на хората или които са с доказана ефективност, допълват от министерството.

Спирането на строително-монтажните работи има за цел и да се предотврати натрупването на разходи от страна на изпълнителите за извършени дейности, които държавата евентуално няма да може да разплати, казват още от ведомството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:56 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още