IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

НАП-София започна да глобява физически лица с до 5000 лв.

НАП проверява лица, декларирали доходи над 50 000 лв.

12:16 | 24.08.09 г.
Автор - снимка
Създател
НАП-София започна да глобява физически лица с до 5000 лв.

Софийската дирекция на Националната агенция за приходите (НАП) в резултат на започнали в началото на юни проверки на доходите на физически лица е съставила актове за установени нарушения и е наложила глоба на физически лица в размер от 500 лв. до 5000 лв., съобщиха от НАП. 

За установяване размера на дължимото, но неначислено и невнесено ДДС, текат ревизии, а на 24 лица е извършена регистрация по Закона за ДДС.

Проверяват се лица, декларирали доходи от извънтрудови правоотношения, свободни професии, наем, от продажба на недвижимо имущество, доходи на земеделски производители и др. в размер над 50 хил. лв. Обект на проверка са и лица, получили доходи в такива размери, но „забравили“ да ги декларират.

Досега от възложените 97 проверки 38 вече са приключили. Проверките са част от предприетите в Териториалната дирекция (ТД) на НАП София-град мерки за засилване на контрола и повишаване събираемостта на приходите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:12 | 22.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още