IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

ЕVN ще прекъсне електроснабдяването на два рудника заради неплатени сметки

Задълженията на двете минни предприятия за потребено електричество са в общ размер на над 208 хил. лева

11:39 | 24.08.09 г.
Автор - снимка
Създател
ЕVN ще прекъсне електроснабдяването на два рудника заради неплатени сметки

ЕVN България е „принудена“ да пристъпи към изключване на електрозахранването на „Мина Балкан 2000” АД и на „Мина Черно море Бургас” ЕАД поради неплатени задължения за консумирана електроенергия, съобщиха от електроенергийната компания, снабдяваща с ток Южна България.

Задълженията на двете предприятия за потребено електричество са в общ размер на 208,6 хил. лева, като просрочените задължения на „Мина Балкан 2000” АД към момента са на стойност над 92,7 хил. лева, а просрочените задължения на „Мина Черно море Бургас” ЕАД към днешна дата са в размер на над 115,8 хил. лева, твърдят от енергийната компания.

От EVN са изпратили на 19 август съответните предизвестия за спиране на тока на двете минни дружества, а самото спиране по всяка вероятност ще стане още днес.

EVN България възнамерява изключването на електрозахранването за минните дружества да бъде с продължителност, която не би създала опасност за техните съоръжения и служители, посочват още оттам.

Ръководството на EVN „все пак изразява готовност за постигане на нови договорености с „Мина Балкан 2000” АД и „Мина Черно море Бургас” ЕАД за бъдещо заплащане на натрупаните задължения за потребена електроенергия", съобщават още от енергийната компания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:33 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още