IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 22 август

09:28 | 22.08.09 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата за 22 август

Всеки седми офис в столицата е празен

в. Новинар

Дори след като Националният статистически институт (НСИ) отчете, че икономиката на страната ни официално е в рецесия, инвеститорите не се спряха и офис сградите продължиха да никнат като гъби в София. Получи се така, че резултатът е лош за предприемачите, но добър за наемателите.

Само за първите шест месеца на годината незаетите офис площи в столицата са достигнали рекордните от години насам 13,4 процента, сочат данни от доклад на консултантската компания за недвижими имоти „Колиърс”. Това са общо 130 000 квадратни метра. Според данните на брокерите средно за центъра на града почти всеки седми офис е празен. В крайните квартали в периферията на столицата положението е още по-тежко. Там всеки пети офис пустее.

БДЖ пуска бързи и евтини влакове до морето

в. Новинар

БДЖ пуска два нови допълнителни влака до Бургас и Варна и намалява цената на билетите за тях с 30 процента. Причината за пускането на новите мотриси от тип "Бистро" е натоварения трафик към Черноморието в отпускарския сезон. Във влаковете има ресторант, в който пътниците могат да поръчат храна и напитки. Така за билет в двете посоки София – Варна – София пътниците ще плащат по 35,60 лв.

Връзват данъчни и бензиностанции

в. Стандарт

Касовите апарати на бензиностанциите ще бъдат директно свързани с данъчните от 1 октомври. Това предвиждат промени в наредбата за касовите апарати, които вече са подготвени от хората на министъра на финансите Симеон Дянков.

Така данъчните ще получават детайлна информация за продадените горива и контрабандата с тях ще бъде пресечена. От 1 октомври търговците на горива ще трябва всеки ден да изпращат отчет на данъчните за реализираните обороти, гласят подготвените промени в наредбата на Министерството на финансите. Отчетът ще се предава по интернет до края на следващия работен ден.

Връщат Хаинбоаз на Батко и братко

в. Стандарт

Национална агенция "Пътна инфраструктура" върна проекта Хаинбоаз на Батко и братко, тъй като не са си свършили работата като хората. На фирмата "Биндер" е наредено да отстрани последиците от строително-ремонтните работи на прохода, съобщиха от пътната агенция.

"Биндер" АД - Сливен е задължена да изчисти коритото на р. Белица, край село Вонеща вода до прохода Хаинбоаз. Ще трябва да се обезшумят и сградите и жилищата, които са в близост до пътя. 

И хлебарите призоваха мобилни групи да ги проверяват

в. Сега

Мобилни групи, сформирани от НАП и органите за контрол на храните, задължително трябва да проверят и пътя на хляба - от житото през брашното и фурните до магазина, заяви вчера пред "Сега" шефът на Асоциацията на хлебопроизводителите Георги Попов.

"Огромни измами тръгват от реализацията на зърното и преработката му в брашно. Познаваме бранша - годишно в България се консумират 950 000 тона брашно, но от Националната служба по зърно констатират, че продаденото количество с фактури е едва 400 000 тона. Ето го двигателят на сивата икономика в бранша", заяви Попов. Той предположи още, че ако се направи проверка из фурните, ще се установи, че поне 50% от тях работят в сивия сектор.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:29 | 23.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още