IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петър Димитров прикани към действия срещу кризата*

От ГЕРБ контрираха, че българските граждани се нуждаят от ревизия на досегашното управление

09:58 | 20.08.09 г.
Автор - снимка
Създател
Петър Димитров прикани към действия срещу кризата*

Бившият икономически министър Петър Димитров призова от името на ПГ на Коалиция за България управляващите да натоварят парламента с работа, която да е свързана с дневния ред на обществото. Това той направи в декларация от името на ПГ на КБ.

Новото управляващо мнозинство генерира огромни очаквания за приемане на извънредни мерки за справяне с финансовата и икономическа криза, за ограничаване ръста на безработицата, за защитата на доходите и работните места, каза той.

Димитров допълни, че България действително се нуждае от извънредни заседания на парламента, на които да се обсъжда дневния ред на хората, а не битови проблеми на парламента.

От парламентарната трибуна Димитров попита какво му е извънредното на обявеното за такова днешно заседание на НС, след като то се провежда в работен ден с дневен ред, включващ не особено извънредни точки за обсъждане.

Трябва да има извънредно заседание, на което да се обсъди и приеме антикризисната програма на управляващото мнозинство, да се приемат мерките за защита на хората и бизнеса, каза Димитров и допълни, че това е особено необходимо на фона на напрежението, създадено от предизвиканата от управляващите оставка на управителя на БНБ Иван Искров.

Предложеното днес, като дневен ред пред всички народни представители, касае работата не само на Народното събрание, но и на Министерския съвет, посочи в отговор на декларацията на ПГ на КБ съпредседателят на ПГ на ГЕРБ Искра Фидосова. Това, което очакват всички български граждани, е ревизия на досегашното управление на тройната коалиция, допълни тя.

*Актуализирано към 10:25

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:54 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още