IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Въпреки кризата туристите във Вършец се увеличават

Най-много от туристите са нощували в почивните станции в града - 5500 души

09:27 | 20.08.09 г.
Автор - снимка
Създател
Въпреки кризата туристите във Вършец се увеличават

Въпреки кризата броят на туристите, посетили Вършец от началото на тази година расте, съобщиха от Туристическия информационен център в града.

До момента в курортния град са почивали над 9000 души, което е с 1500 повече от същия период на миналата година. От началото на август всички хотели и почивни станции са запълнени, няма места и в частните квартири.

Най-много от туристите са нощували в почивните станции в града - 5500 души. Хотелите са предпочели 1500 души, а частните квартири - 2500 души. Само за три месеца работа новият луксозен хотел е бил посетен от 900 души.

От туристическия център във Вършец смятат, че причина за засиления интерес на туристите към града са направените подобрения през последната година - основно е ремонтиран градският парк, изграден е нов спортен комплекс, маркирани са екопътеки, които почват от Вършец и свършват по билото на Стара планина и т.н.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:25 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още