IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Вицепремиерите Цветанов и Дянков вече си имат ресори

Финасовият министър ще наблюдава и дейността на НАПИ, ДКЕВР, НСИ, КРС и др.

16:35 | 18.08.09 г.
Автор - снимка
Създател
Вицепремиерите Цветанов и Дянков вече си имат ресори

Министър-председателят Бойко Борисов разпредели ресорите, за които ще отговарят двамата вицепремиери (освен за министерствата, които оглавяват), съобщи правителствената информационна служба.

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов ще координира работата с министерствата на: правосъдието, труда и социалната политика, културата, и физическото възпитание и спорта. Той ще наблюдава и дейността на държавните агенции: „Национална сигурност”, за бежанците, „Държавен резерв и военновременни запаси”, за закрила на детето и Държавната комисия по сигурността на информацията.

Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков ще координира работата на министерствата: на транспорта, информационните технологии и съобщенията, на земеделието и храните, на икономиката, енергетиката и туризма, на здравеопазването, на околната среда и водите, на образованието, младежта и науката; на държавните агенции по горите и за метрология и технически надзор и Национална агенция „Пътна инфраструктура” (НАПИ).

Дянков ще наблюдава и дейността на агенциите: за приватизация и следприватизационен контрол, за ядрено регулиране, за оценяване и акредитация, за професионално образование и обучение. Вицепремиерът Дянков ще координира и работата на държавните комисии за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) и за стоковите борси и тържищата, а също и Комисията за регулиране на съобщенията (КРС), Патентното ведомство, Висшата атестационна комисия, Националния статистически институт (НСИ) и Националния компенсационен жилищен фонд.

Министърът без портфейл Божидар Димитров, за който беше обявено, че ще отговаря само за връзките с българите в чужбина, по решение на премиера ще отговаря за работата с ДА „Архиви” и Държавната агенция за българите в чужбина, както и за координацията на държавната политика, осъществявана от правителството в областта на правото на вероизповедание.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:45 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още