IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Проверяват фирмите за месо и мляко, желаещи да изнасят в Русия

Целта на проверката е да се установи дали предприятията отговарят на ветеринарно-санитарните изисквания на руските власти

14:08 | 18.08.09 г.
Автор - снимка
Създател
Проверяват фирмите за месо и мляко, желаещи да изнасят в Русия

По инициатива на Националната ветеринарномедицинска служба (НВМС) експерти от Руската федерална служба по ветеринарен и фитосанитарен контрол ще проверят 32 български месопреработвателни и млекопреработвателни предприятия, които са заявили интерес да търгуват на руския пазар.

Всички предприятия, които ще бъдат проверени, са одобрени за търговия в рамките на Европейския съюз, съобщиха от пресслужбата на НВМС.

Целта на проверката е да се установи дали предприятията отговарят на ветеринарно-санитарните изисквания на руските власти.

Ще бъдат проверявани сградният фонд и оборудването, документацията, функционирането на системите за самоконтрол и за контрол на остатъците чрез лабораторни изследвания. Проверката ще продължи до 28 август 2009 г.

Към момента девет български млекопреработвателни предприятия имат разрешение да изнасят продукти за Русия. При последната подобна кампания през месец март тази година руските ветеринари одобриха за тази дейност три български рибопреработвателни предприятия.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:11 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още