IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Мини Марица-изток спират неизгодни поръчки и договори за 32 млн. лв.

С блокирането им се цели също и да се избегнат съкращения на персонала в мината

15:12 | 17.08.09 г.
Автор - снимка
Създател
Мини Марица-изток спират неизгодни поръчки и договори за 32 млн. лв.

Поръчки и договори за над 32 млн. лв. са спрени от новото ръководство на Мини Марица-изток, съобщи на пресконференция изпълнителният директор на дружеството Тодор Тодоров.

Причината за запорираните контракти и сделки е, че са неизгодни или нецелесъобразни. С блокирането им се цели също и да се избегнат съкращения на персонала в мината.

Повторна вътрешна проверка на сделките и договорите е разпоредил новият изпълнителен директор. Ако в резултат на нея излязат нови данни за злоупотреби и действия, довели до ущърб на мините, ръководството на дружеството ще се обърне към следствието и прокуратурата, заяви Тодоров, цитиран от БТА.

На над 100 млн. лв. възлизат изтеглените заеми от Мини Марица-изток, стана ясно още на пресконференцията.

В падеж са 12 млн. лв. за банка "БНП Париба". Мините преговарят с банката за отсрочка на погасяване на вноската. Близо 29 млн. лв. има да прибира дружеството от трите топлоелектрически централи в Марица-изток.

По думите на изпълнителния директор на Мини Марица-изток е необходима по-гъвкава методика за определяне цената на въглищата.

Бившият директор на Мини "Марица Изток" инж. Иван Марков беше освободен от длъжност в началото на юли заради финансови нарушения, но не беше освободен от отговорност от Български енергиен холдинг.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:11 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още