IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Около 30% от малките и средни фирми застрашени от кризата

Това смятат самите представители на бизнеса, който според социолози трябва да получи помощ от държавата

14:40 | 14.08.09 г.
Автор - снимка
Създател
Около 30% от малките и средни фирми застрашени от кризата

Около 30% от малките и средните предприятия, регистрирани по Търговския закон, се чувстват застрашени от икономическата криза, каза на пресконференция днес социологът Цветозар Томов от „Скала“. Той уточни, че данните не са окончателни.

Има опасност тези фирми да преминат в сивия сектор, защото не могат да обслужват задълженията си към държавата, смята Томов. Затова според него трябва да бъдат подпомогнати по някакъв начин, „този кабинет трябва да даде възможност на бизнеса да диша“.

Според Цветозар Томов бюджетът за тази година трябва да бъде актуализиран. Още през април вече имаше сигнали, че бюджетът ще бъде „пробит“, но въпреки това не беше коригиран, посочи той. В същото време по думите му е излишно темата да се политизира.

Като друга антикризисна мярка Томов предлага намаляване на осигурителната тежест, както и да не се искат авансови вноски от корпоративния данък, което по думите му е своеобразен кредит от бизнеса за държавата.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:19 | 18.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още