IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Новият областен управител на Варна иска рибарско пристанище в града

Данчо Симеонов днес официално пое поста от предшественика си Христо Контров

10:33 | 14.08.09 г.
Автор - снимка
Създател
Новият областен управител на Варна иска рибарско пристанище в града

В личностен план амбициите ми са свързани с морето - Варна няма рибарско пристанище, проблемите с лодкостоянките също чакат решение, посочи новият областен управител на Варна Данчо Симеонов, след като официално пое поста от предшественика си Христо Контров.

Първо ще се запозная с работещите в областната администрация и веднага се захващам с работата, заяви Симеонов, цитиран от БТА. Той допълни, че приоритетите му са залегнали в програмната декларация на ГЕРБ.

В отговор на въпрос за заместниците му новият областен управител каза, че е рано да се говори за тях, защото все още не е ясен броят им. Когато стане ясен, ще решаваме кои ще са те, допълни той.

Симеонов посочи, че различните слухове за чистки в областната администрация са силно преувеличени. Той коментира още, че в работата си ще залага на откритост и прозрачност и допълни, че се надява на добро сътрудничество с местните власти.

Предшественикът му Христо Контров заяви, че предава областната управа в добро състояние като структура. Няма неща, с които да сме нарушили закона, добави той. По думите му при заложени приходи за тази година 3,250 млн. лева до момента областната управа е събрала 13,2 млн. лева.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:39 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още