IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

32 общини с нарушения на закона за финансово управление в публичния сектор

Най-често не са спазвани законовите изисквания за осъществяването на финансовото управление и контрол чрез взаимосвързаните елементи - контролна среда, управление на риска, контролни дейности, информация и комуникация, мониторинг

17:24 | 13.08.09 г.
32 общини с нарушения на закона за финансово управление в публичния сектор

В 32 общини има нарушения на Закона за финансово управление и контрол в публичния сектор, показва проверка на Върховната административна прокуратура. Общо са проверени 228 общини. 

Най-често не са спазвани законовите изисквания за осъществяването на финансовото управление и контрол чрез взаимосвързаните елементи - контролна среда, управление на риска, контролни дейности, информация и комуникация, мониторинг.

Не се прилагат задължителни контролни дейности, не са изградени системи за мониторинг на финансовото управление и контрол, включващи текущо наблюдение, самооценка и вътрешен одит, отчитат от прокуратурата.

До момента районните прокуратури са сезирали кметовете на 26 общини с искане за отстраняване на нарушенията.

Върховната административна прокуратура ще разпореди до края на 2009 г. районните прокуратури да извършат контролна проверка за предприетите от общините действия за реално отстраняване на установените нарушения на закона.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:16 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още