IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Земеделският министър отстрани шефовете на две агенции

Нови ръководители имат агенцията по селекция и репродукция в животновъдството, както и тази по рибарство и аквакултури

12:04 | 13.08.09 г.
Автор - снимка
Създател
Земеделският министър отстрани шефовете на две агенции

Със заповед на министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов са освободени от длъжност Митко Петев, изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по селекция и репродукция в животновъдството (ИАСРЖ) и Марин Димитров, изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА).

За изпълнителни директории на двете агенции са назначени специалисти в областта на рибарството и животновъдството, съобщиха от министерството.

Проф. Йордан Стайков e назначен за изпълнителен директор на ИАРА. Той е роден през 1955 г. в село Кипилово, Сливенско. Професор е по аквакултури в Аграрен факултет на Тракийски университет, гр. Стара Загора. Бил е член на Националната асоциация по рибарство и аквакултури в България и два мандата член на борда на Европейската асоциация по аквакултури, Брюксел. Женен с едно дете.

Васил Николов ще заема поста на изпълнителен директор на ИАСРЖ. Роден е през 1962 г. в село Радуил, Софийско. Завършил е Харковски зооветеринарен институт, Украйна, специалност Зоотехника. Доцент по развъждане на животните – биология и биотехника на размножаването. Ръководител е на катедрата по животновъдни науки в Аграрен университет, Пловдив. Бил е председател на Асоциацията на българското родопско говедо.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:13 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още