IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 13 август

08:00 | 13.08.09 г.
Преглед на печата за 13 август

МВР проверява 16 компании за контрабанда на гориво
в. Дневник

Министерството на вътрешните работи, Националната агенция по приходите и Агенция "Митници" проверяват 16 фирми за контрабанда на гориво, съобщи в сряда вътрешният министър Цветан Цветанов. Той уточни, че проверката е започнала по оперативна информация и подадени сигнали. Вътрешният министър отказа да назове конкретни имена на компании с мотива, че акцията приключва в четвъртък и тогава ще бъдат обявени публично резултатите от нея.

В сряда нито една от водещите вериги бензиностанции в страната не знаеха на техни обекти да са част от проверката. Според Цветанов екипите работят в момента по обекти и бензиностанции по границата и във вътрешността на страната.

Предварителен вот за оздравителния план на "Кремиковци"
в. Дневник

Планът за оздравяване на "Кремиковци" предстои да бъде гласуван от облигационерите утре, съобщи един от притежателите на дългови книжа, пожелал анонимност. От този предварителен вот зависи и как ще гласува попечителят на емисията "Лоу дибенчър" през октомври, когато всички кредитори се съберат да решат съдбата на комбината. Облигационерите, подкрепящи плана, ще трябва да съберат квалифицирано мнозинство, ако желаят той да бъде подкрепен с целия размер на емисията. В противен случай всеки облигационер ще може да гласува на събранието до размера на притежавания от него дял в емисията.

Засегнатите от земетресението райони ще получат 775 хил. лв.
в. Дневник

Общо 775 хил. лв. отпусна правителството за покриването на щетите в Добрич и Шабла, съобщи премиерът Бойко Борисов.

Община Шабла получава 125 хил. лв. за покриване на пораженията от земетресенето. Жителите на Шабла и село Камен бряг пострадаха най-тежко от труса на 5 август. Премиерът лично посети районите, за да направи оглед на щетите. Кабинетът вече преведе 10 хил. лева за ремонт на църквата "Св. Харалампий" в Шабла.

Съвет към кабинета ще управлява европарите
в. Сега

Съвет към МС ще отговаря за управлението на еврофондовете, реши вчера правителството. Той ще се председателства от вицепремиера Симеон Дянков, а негов заместник ще е другият вицепремиер - Цветан Цветанов. В съвета ще участват и министрите, чиито ведомства усвояват европари. В структурата ще участва и дипломат номер 1 Румяна Желева.

Към съвета ще има секретариат, като вече е предложено на шефа на Европейския институт Юлиана Николова да го управлява. Основната задача на секретариата ще е да осигурява административно и експертно дейността на съвета.

Махат уловките от търговете за пътища
в. Стандарт

Кандидатите за магистрала "Тракия" ще трябва задължително да имат опит в изграждането на аутобани. Това е една от промените в тръжните условия за строителство на шосета, които подготвя новото пътно ръководство. Измененията ще премахнат и уловките, които досега даваха възможност близки на управляващите фирми да печелят конкурсите. А цената на изграждането и ремонтът на шосета да се вдига многократно. Последните правила, които бяха изготвени от надзорния съвет на Национална агенция "Пътна инфраструктура", крият капани и не дават равен старт на всички играчи. Условие, което е дискриминационно и трябва да отпадне, е изискването пътните фирми да строят, без да вземат авансово пари от възложителя. Това обяви изпълнителният директор на НАПИ Димитър Иванов.

Форсират приватизацията на "Булгартабак"
в. Новинар

Приватизацията на „Булгартабак холдинг” е форсирана, като до края на годината ще бъде избран купувач за тютюневата компания, коментираха за „Новинар” от Агенцията за приватизация. В момента се оформят документите и до края на август трябва да бъде обявена процедура за раздържавяването на холдинга. Това ще бъде четвъртият опит за предлагане на бившия тютюнев монополист за продажба. Последният опит за приватизация беше в началото на годината, като кабинетът „Станишев” отложи раздържавяването му за след изборите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:40 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още