IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Отмениха финансираните от държавата почивки за пенсионери

Парите, които ще бъдат спестени, са над 2 млн. лв.

20:39 | 12.08.09 г.
Автор - снимка
Създател
Отмениха финансираните от държавата почивки за пенсионери

Правителството отмени Националната програма „Осигуряване на възможности за активно стареене, пълноценно участие на пенсионерите в социалния живот и превенция на тяхното социално изключване”, която беше предложена от предишното ръководство на Министерство на труда и социалната политика (МТСП).

По план в нея трябваше да бъдат включени 15 000 пенсионери за период от една година, но от предоставената възможност за почивка до момента се възползваха едва 3095 възрастни хора, съобщиха от министерството.

Оттам казват, че решението е „стъпка към приемането в кратък срок на ефективни антикризисни мерки”. Ресурсът, който ще се освободи с отменянето на програмата, е в размер на 2,145 млн. лв.

Правителството ще пренасочи тези средства за подпомагане на най-уязвимите от кризата обществени групи, като инвестира в създаването на социални трапезарии в малките или трудно достъпни населени места в страната.

Очаква се скоро да приключи проверката по програмата, която бе инициирана от бившия министър Емилия Масларова.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:52 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още