IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Булгаргаз иска 4,3% ръст в цената на газа за четвъртото тримесечие

За третото тримесечие цената на газа беше свалена с над 33%

13:35 | 11.08.09 г.
Автор - снимка
Създател
Булгаргаз иска 4,3% ръст в цената на газа за четвъртото тримесечие

Прогнозната цена на природния газ за четвъртото тримесечие на годината ще бъде 380.84 лв./хм3 без ДДС, съобщиха от Булгаргаз.

Увеличението от 15,81 лв./хм3 (4,33 процента) е в резултат главно на по-високите през последните месеци цени на алтернативните на природния газ горива на международните пазари.

Тази прогноза е с около 44.00 лв./хм3 по-ниска от направената през март 2009 г. и предоставена в Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) за подготовка на новия регулаторен период за енергийните дружества, ползващи природен газ, казват от газовата компания.

Окончателното предложение на Булгаргаз ЕАД за цената на природния газ за четвъртото тримесечие на годината ще бъде оповестено непосредствено преди внасяне на предложението в ДКЕВР - 10 септември 2009 г., като бъдат отчетени настъпилите към този момент промени в ценообразуващите фактори.

За третото тримесечие цената на газа падна с над 33%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:00 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още