IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Работещите на трудов договор намаляват с 4%

Спрямо предишното тримесечие най-много съкращения е имало в строителството и администрацията

11:27 | 11.08.09 г.
Автор - снимка
Създател
Работещите на трудов договор намаляват с 4%

В края на юни 2009 г. наетите лица по трудово и служебно правоотношение са с 4,1% по-малко в сравнение със същия месец на предходната година, показват данни на националната статистика.

Най-голямо намаление е регистрирано в секторите „Други дейности“ – 12,3%, „Преработваща промишленост” - 10,8% и „Строителство” - 7,7%.

Спрямо края на март 2009 г. понижението е 0,4 на сто до 2,4 млн. души.

От данните става ясно, че за тримесечието най-много съкращения е имало в строителството (-4,9% за броя на работещите на трудов договор) и „Административни и спомагателни дейности” (- 4,7%).

Спрямо март на 2009 г. увеличение на наетите лица по трудово и служебно правоотношение се наблюдава в икономическите дейности със сезонен характер „Хотелиерство и ресторантьорство” – с 26% и „Селско, горско и рибно стопанство” - с 10,9%.

В структурата на наетите лица по икономически дейности най-голям е делът на работещите в дейностите „Преработваща промишленост” – 23% и „Търговия, ремонт на автомобили, лични вещи и стоки за домакинството” – 18,1%.

Вижте официалните данни за ръста на заплатите за второто тримесечие
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:59 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още