IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Шефът на ДКЕВР напуска поста си през септември

Константин Шушулов заяви, че осем години начело на енергийния регулатор му стигат

11:18 | 11.08.09 г.
Шефът на ДКЕВР напуска поста си през септември

Председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Константин Шушулов ще освободи поста си след 10 септември. След открито заседание на комисията Шушулов е съобщил пред журналисти, цитиран от БТА, че осем години като председател на ДКЕВР му стигат. 

Тази седмица Шушулов ще има среща с премиера Бойко Борисов, за да обсъдят неговото напускане.

От "ЧЕЗ-България" са заявили, че са готови за тримесечно отчитане без междинни сметки, каза още пред журналисти днес Шушулов.

Засега остава решението на комисията за едномесечно отчитане на потреблението на електроенергията, посочи Шушулов. Ще направим всичко възможно, това, което сме постановили, да го направим, заяви той. Ще им наложим санкции от един-два милиона лева и те ще ги обжалват. Глоби за половин милиона лева вече са обжалвани от дружеството в съда и още не са влезли в сила, каза той и отбеляза, че отнемането на лиценза на ЧЕЗ също не е решение, защото ще се затрудни електроразпределението в Западна България.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:16 | 11.08.09 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още