IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Работна група ще търси варианти за бъдещето на Кремиковци

Вариантите трябва максимално да гарантират интересите на държавата, на работниците в металургичния комбинат и на облигационерите

17:49 | 10.08.09 г.
Работна група ще търси варианти за бъдещето на Кремиковци

Министър-председателят Бойко Борисов е имал работна среща с представители на облигационерите в металургичния комбинат "Кремиковци", съобщиха от правителствената информационна служба.

В срещата са участвали вицепремиерът Симеон Дянков, министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, главният архитект на София Петър Диков, синдикът на дружеството Цветан Банков и представители на синдикатите в предприятието.

От страна на облигационерите са били Дейвид Чарнин - вицепрезидент и главен икономически съветник на "Йорк Кепитъл миниджмънт", Правин Банкер от "Глобал файненшъл нетуърк" и Седрик Банкер от "Болкан кепитъл мениджмънт".

Двете страни са решили да бъде създадена работна група, която в най-кратки срокове да предложи варианти за бъдещето на "Кремиковци". Те трябва максимално да гарантират интересите на държавата, на работниците в металургичния комбинат и на облигационерите, се посочва още в съобщението.

Свързани компании:

Кремиковци АД /в несъстоятелност/(4KW)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:51 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още