IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Засилват контрола на Кулата въру вноса на зеленчуци и плодове от Гърция

Данъчните ще извършват проверка на вносителите на стоката, за да проверят дали фирмата е изрядна, дали е фантом, дали си плаща данъците и дали е легитимна

12:30 | 10.08.09 г.
Засилват контрола на Кулата въру вноса на зеленчуци и плодове от Гърция

Мобилните групи на ГКПП-Кулата ще бъдат удвоени, за да работят денонощно и да следят за нелегитимен внос на плодове и зеленчуци от Гърция в България, заяви след среща със земеделски производители от Петричкия край вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков.

Той начерта и още мерки за подпомагане на местните земеделци. Данъчните ще извършват проверка на вносителите на стоката, за да проверят дали фирмата е изрядна, дали е фантом, дали си плаща данъците и дали е легитимна.

Към мобилните групи ще има и представител на земеделското министерство от отдел "Надзор на пазарния контрол". Той пък ще проверява стоките, най-вече от Гърция, а също и на тези от Македония, дали отговарят на всички качествени показатели на българския пазар.

"Тези мобилни групи трябва да се засилят и да спираме всеки камион, за който се съмняваме, че или стоката е нелегитимна, или не се плаща ДДС, или не е качествена“, каза Дянков.

Вижте още

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:59 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още