IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Енемона с договор за 25 млн. евро с ТЕЦ Марица Изток 2

70% от средствата са осигурени от Международен фонд Козлодуй

16:45 | 07.08.09 г.
Енемона с договор за 25 млн. евро с ТЕЦ Марица Изток 2

Енемона АД е сключила договор за 25 млн. евро с ТЕЦ Марица Изток 2 ЕАД за доставка и монтаж на съоръжения и оборудване на Инсталация за обезводняване на гипс към блокове 1 до 6 на ТЕЦ-а, съобщи дружеството чрез Бюлетин Investor.bg. Договорът е подписан на 5 август 2009 г.

Финансирането по проекта е на 70% със средства от Международен фонд „Козлодуй“. Фондът е администриран от Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), а безвъзмездно предоставените средства са насочени към опазване на околната среда.

Проектът е спечелен след проведена процедура за избор на изпълнител по правилата на ЕБВР. Той представлява финализиране на технологичните процеси по очистване на димните газове. За целта ще бъде разработен технически проект, доставено необходимото оборудване и изградени инсталациите за обезводняване на гипс, който представлява остатъчен продукт от сероочистващите инсталации на блоковете, съобщават от дружеството.

Основна цел на Международен фонд „Козлодуй“ е подпомагане на извеждането от експлоатация на първи и втори блок на АЕЦ Козлодуй, като част от акумулираните във фонда средства са предназначени за конвенционална енергетика.

Неконсолидираните продажби на Енемона АД отбелязаха ръст с 34% за полугодието.

За последните 3 месеца акциите на дружеството поевтиняват с 3,6% до 8,58 лв. за брой и 102 млн. лв. пазарна капитализация. За последните 6 месеца ръстът в цената е 31%, а за последната година има спад от 49%.

Свързани компании:

Енемона АД(E4A)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:54 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още