IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Задава се поскъпване на парното в София

Според новия икономически министър предшественикът му не е съобразил цената на енергията с реалните разходи на топлофикацията

12:22 | 03.08.09 г.
Автор - снимка
Създател
Задава се поскъпване на парното в София

Решението на предишния министър на икономиката да не съобрази цената на енергията на „Топлофикация - София“ с реалните разходи е струвала 60 млн. лв. загуби за дружеството, каза министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков.

На въпрос дали цената на топлоенергията може да бъде повишена министърът каза, че ще се съобрази с предложенията и икономическите обосновки на ръководството на дружеството.

Това поставя въпросителни за оцеляването на дружеството. Необходим е анализ на разходите и да се подобри събираемостта на сметките, каза Трайков, цитиран от БТА. Можело например енергийните помощите да отиват директно към енергийните дружества, а не към потребителите.

Необходим е солиден стратегически инвеститор, който да вложи пари в дружеството и то да стане жизнено способно, смята министърът. Една инсталация за когенерация например, струва стотици милиони евро, допълни той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:42 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още