IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Авария на газопровод край София, 33 фирми без газ за кратко

Без подаване на природен газ са останали „Топлофикация София“, „Радомир Метал Индъстрийз“ АД, „Лакпром“ АД, „Галко“ АД и др.

15:08 | 31.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
Авария на газопровод край София, 33 фирми без газ за кратко

Вчера в 12,40 часа е установено изтичане на газ на връзката между магистрален газопровод и краново отклонение Чепинци край София, съобщиха от „Български Енергиен Холдинг” (БЕХ) ЕАД.

В момента специалистите на дъщерното дружество на БЕХ - „Булгартрансгаз” ЕАД, установяват причините за възникването на аварията и са предприели необходимите спешни мерки за отстраняването й, като дотогава „Булгартрансгаз“ няма да захранва този участък.

Вече са уведомени всички потребители в района и са уточнени необходимите мерки във връзка с временното спиране на подаването на природен газ. Предвижданията са до края на деня аварията да бъде отстранена и да започне и възстановяване на газоподаването.

От Булгаргаз приканват засегнатите фирми-потребители да предприемат необходимите мерки за осигуряване безопасната работа на съоръженията си и при нужда да преминат на резервно гориво.

За Investor.bg от БЕХ уточниха, че без подаване на природен газ са останали около 33 фирми в района, между които част от „Топлофикация София“, „Радомир Метал Индъстрийз“ АД, „Лакпром“ АД, „Галко“ АД и др.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:54 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още