IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Без държавни гаранции по проекти като АЕЦ-Белене

Това е мнението на шефовете в новата икономическа комисия

11:54 | 30.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
Без държавни гаранции по проекти като АЕЦ-Белене

Не трябва да има държавни гаранции по проекти като АЕЦ-Белене, коментира пред журналисти в Народното събрание заместник-председателят на икономическата комисия Стоян Мавродиев (ГЕРБ).

По-рано същото мнение изрази и новоизбраният председател на комисията Мартин Димитров („Синята коалиция“).

Мавродиев посочи, че професионалното отношение е да се проверят наличните факти, документацията, свързана с проектите, и тогава да се прецени какво да се прави с тях.

Нашата позиция е, че не трябва да има държавна гаранция по проекти като АЕЦ-Белене и не трябва държавата да гарантира кредити по тях, а да се търси частен инвеститор, посочи Стоян Мавродиев.

Неговото мнение е, че в условия на криза е много важно разумното харчене на бюджетните средства, защото има важни сфери като социалната, пенсионната, здравеопазването, които чакат финансиране от бюджета.

Трябва да се прецени кое е стратегически важно за държавата - дали това е дългосрочният инвестиционен проект или краткосрочните важни социални разходи, коментира заместник-председателят на икономическата комисия.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:17 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още