IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Новото правителство отменя намалението на министерските заплати

Според вътрешния министър съкращаването на разходите ще се постигне чрез по-малък брой заместник-министри

12:46 | 29.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
Новото правителство отменя намалението на министерските заплати

Правителството ще отмени постановлението, с което кабинетът „Станишев“ намали с 15 на сто заплатите на министрите, техните заместници и шефове на агенции. Това съобщи преди първото заседание на кабинета вътрешният министър Цветан Цветанов.

Съкращаване на разходите ще се постигне с по-малкия брой заместник-министри, които в по-тежките ведомства ще са максимум трима, уточни той. Цветанов ще предложи днес на МС преминаване на агенциите и службите на Министерството на извънредните ситуации и Гражданска защита към МВР.

Още днес ще се вземат мерки за подобряване на трафика в отсечката от Карнобат до Стара Загора, където през последните почини дни поради липсата на служители на реда и неправилни изпреварвания се стигна до километрични задръствания, каза Цветанов.

Румяна Желева, министър на външните работи, ще направи днес на редовното заседание на кабинета предложение за оптимизиране на разходите в задграничните ни представителства. Тя е предложила Марин Райков да бъде един от заместниците й. Останалите ще станат ясни до края на седмицата, уточни Желева пред журналисти.

Дипломатическите назначения от предишното правителството ще бъдат внимателно прегледани, добави външният министър.

Министерството на образованието, младежта и науката ще има трима заместник-министри, а във ведомството може да има съкращения от 5 процента, съобщи министър Йорданка Фандъкова.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:45 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още