IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Темпът на спад на продажбите на Гамакабел се забавя до 31%

Общо за шестмесечието загубата на Гамакабел възлиза на 1,6 млн. лв.

12:27 | 29.07.09 г.
Темпът на спад на продажбите на Гамакабел се забавя до 31%

За април-юни приходите от продажби на Гамакабел възлизат на 8,5 млн. лв. и отчитат спад от 31% на годишна база, което представлява забавяне темпа на спад спрямо първото тримесечие, когато продажбите на дружеството отчетоха понижение от 42 на сто.

От отчета на компанията, представен чрез БФБ-София, става ясно още, че през второто тримесечие е реализирана загуба от 816 хил. лв. при загуба от 806 хил. лв. за първото тримесечие.

Общо за шестмесечието загубата на Гамакабел възлиза на 1,6 млн. лв. при печалба от 88 хил. лв. за полугодието на миналата година.

Продажбите от началото на годината до края на юни възлизат на 14,8 млн. лв. и отчитат годишен спад от 37 на сто.

През второто тримесечие на 2009 г. дружеството продължава да реализира своята продукция, макар и в намалени обеми, на вътрешния пазар с дял 70% и на външния пазар с дял 30%. Основни клиенти на продуктите за износ остават фирми от Германия, Австрия, Финландия.

От оперативна дейност нетният кеш е минус 4,8 млн. лв., като същият е финансиран с постъпления от заеми. Задълженията на дружеството към банки се увеличават с 4,4 млн. лв. Така към края на юни общите задължения на Гамакабел са 16 млн. лв., а собственият капитал е 9,3 млн. лв.

По-рано през месеца Гамакабел съобщи, че ще кандидатства за отпускане на рамков кредит в размер на 10 млн. евро за срок от 10 години за оборотни и инвестиционни нужди.

Ценовите съотношения на Гамакабел са както следва: цена/продажби – 0,3, цена/счетоводна стойност – 1,17.

До момента на борсовата сесия в сряда няма сделки с книжата на Гамакабел.

Свързани компании:

Гамакабел АД(4GA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:52 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още