IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търговията с правата на Булстрад стартира на 5 август

Ако бъдат записани и платени всички нови акции, то в Булстрад ще постъпят малко над 10 млн. лв.

12:09 | 28.07.09 г.
Търговията с правата на Булстрад стартира на 5 август

Началната дата за търговия с правата на Булстрад Виена иншурънс груп – София АД е 5 август, а крайната – 18 август, съобщи БФБ-София.

Булстрад планира да увеличи капитала си от 1 974 000 на 2 153 455 лева чрез издаване на нови 179 455 броя акции с номинална стойност 10 лева и емисионна цена 56 лева. В момента акциите на дружеството се разменят при цена 40 лева за брой.

Ако бъдат записани и платени всички нови акции, то в Булстрад ще постъпят малко над 10 млн. лв. (без разходите по увеличението).

Увеличението на капитала не е целево и набраният от него капитал ще бъде използван за оперативната дейност на дружеството. Основната цел на увеличението на капитала е увеличаването на пазарния дял на дружеството, осигуряване на стабилна база за развитие чрез разширяване на клиентската маса и ръст на застрахователния портфейл и внедряването на нови продукти.

ЗПАД Булстрад АД не планира да използва получените средства от емисията за пряко или непряко придобиване на активи извън обичайната му дейност, за финансиране придобиването на други дружества или за погасяване на свои задължения.

Броят на издадените права е 1 974 000 с присвоен борсов код 4BIA. Броят на акциите, които едно лице може да запише се получава като от притежаваните от него права се раздели 11 и резултатът се закръгля към по-голямото цяло число.

Ако има неизползвани права, то те ще отидат на аукцион, който ще се проведе на 27 август.

Началната дата за записване на акциите 5 август, а крайната – 11 септември.

Борсовият член, упълномощен да обслужва увеличението на капитала, е ИП Ти Би Ай Инвест ЕАД, а банката, в която ще бъде открита набирателна сметка, е ТБ Банка Пиреос България АД.

Право да участват в увеличението на капитала имат лицата, вписани в регистрите на Централен депозитар като акционери на 14-я ден след деня на ОСА, или към 29 април.

Последната дата за сключване на сделки с акции на дружеството, в резултат на които приобретателят има право на участие в увеличението на капитала, е 27 април. 

Свързани компании:

ЗАД Булстрад Виена иншурънс груп - права(4BIA)

ЗАД Булстрад Виена иншурънс груп АД(4BI)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:21 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още