IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 28 юли

08:14 | 28.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата за 28 юли

Ирена Кръстева се отказва от имотите на НАП

в. Дневник

Компанията "Обединени български вестници", представлявана от бившата шефка на тотото Ирена Кръстева, се е отказала да участва в спорната сделка, при която трябваше да получи четири имота в центъра на София, стопанисвани от Националната агенция по приходите, а в замяна - да построи нова сграда на приходната агенция. Информацията за отказа беше потвърдена от бившия министър на финансите Пламен Орешарски. По думите му това е станало в хода на преговорите за създаване на смесеното дружество между държавата и Издателско-полиграфическия комплекс "Родина" (собственост на Кръстева), което трябваше да построи нова сграда на Националната агенция за приходите (НАП) чрез публично-частно партньорство. Аргументите за отказа били, че сделката е неизгодна.

В земеделското министерство нямало да има чистка

в. Новинар

Експертите и ръководителите на агенциите, които са работили досега в Министерството на земеделието и храните, могат да останат на постовете си във ведомството, но ще трябва да докажат, че са ефективни. Това каза в понеделник новият министър на земеделието Мирослав Найденов по време на официалната церемония по сдаването на поста от предшественика си Валери Цветанов. Найденов посочи още, че земеделието е приоритет в политиката на ГЕРБ, тъй като в условията на криза само този сектор може да възстанови икономиката на страната.

Таванът на пенсиите може да падне за всички

в. Сега

Експерти в общественото осигуряване обмислят варианти за падане на тавана на пенсиите за всички, а не само за тези, които ще се отпускат след 1 януари 2010 г., научи "Сега". Според социалния кодекс максималният размер на пенсиите, отпуснати до края на 2009 г., не може да надвишава 35% от максималния осигурителен доход за предходната година. В момента таванът е 700 лв. Това значи, че за тези пенсии таван винаги ще има, ако парламентът не гласува промени в кодекса.

Евентуално отпадане на тавана за всички задължително трябва да бъде с условието, че пенсията ще бъде преизчислена върху целия осигурителен стаж, обясни вицепрезидентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов, който е зам.-председател на надзорния съвет на НОИ.

Агенцията по туризъм "доразвива" сайт за 1.9 млн. лв.

в. Дневник

Държавната агенция по туризъм е публикувала обществена поръчка за "доразвиване" на националния сайт за български туризъм www.bulgariatravel.org, стана ясно от обявление, публикувано в регистъра на обществените поръчки. То е с прогнозна стойност от рекордните 1.9 млн. лв. без ДДС и е по проект на европейската програма "Регионално развитие".

В описанието на поръчката е записано, че кандидатите за нея ще трябва "да доразвият туристическата страница в портален сайт и да създадат уеб базиран мултимедиен каталог на туристически обекти, маршрути и атракции".

БТК продаде имоти в Търново

в. Дневник

БТК продаде два имота във Велико Търново на фирма "Александров и син - 99", чийто собственик е бизнесменът Цанко Александров, известен в града с прозвището Бобъра. Това съобщиха в понеделник регионални агенции. Сградите са тази с часовника в центъра на Търново и телефонната централа на ул. "Ниш" над областната болница. Според запознати те са били продадени за 2 млн. лв. Александров отказа да посочи каква сума е платил за имотите, но обясни, че само 40 000 лв. са били таксите за нотариалното прехвърляне.

Спират тока след SMS на телефона

в. Стандарт

Енергото ще ни известява с SMS кога ще ни спре тока за неплатена сметка. Абонатите ще получават кратко съобщение на мобилния телефон с информация колко време им остава до крайния срок.

Новата услуга ще бъде представена официално утре. Въвежда я чешката компания ЧЕЗ, която обслужва над 1 млн. абонати и снабдява с ток цяла Западна България. Регистрацията за получаване на кратки съобщения ще е безплатна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:53 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още