IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 24 юли

08:19 | 24.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата за 24 юли

Кабинетът "Станишев" завеща 150 проблемни проекта

в. Дневник

Търсенето на пари за разблокиране на програмите в образованието и за довършването на започнати над 150 инфраструктурни обекта ще са най-големите предизвикателства пред бъдещите министри на просветата и на регионалното развитие Йорданка Фандъкова и Росен Плевнелиев. Това посочиха в четвъртък техните предшественици Даниел Вълчев и Асен Гагаузов. Вълчев вече е разговарял с Фандъкова, която определи като професионалист и спокоен човек.

Над 150 инфраструктурни обекта, чието строителство е започнало, може да бъдат спрени заради недостиг на средства, предупреди в четвъртък Гагаузов.

Пътната агенция си купува коли за 2 млн. лв.

в. Сега

Буквално дни преди да бъде решена съдбата на Национална агенция "Пътна инфраструктура", ведомството си купува автомобили за 2 млн. лева. Вчера тръжна комисия, назначена от шефа на пътната агенция Янко Янков, отвори ценовото предложение на единствения участник в обществената поръчка, допуснат до финалната права - "Мото Пфое" ЕООД.

Според офертата фирмата ще достави 40 автомобила за 2 482 600 лв. В обществената поръчка участваха още 3 фирми, но от съобщение на пътното ведомство вчера стана ясно, че само "Мото Пфое" отговаря на изискванията, заложени от пътната агенция.

Обявяват ченгетата в елекронните медии през август

в. Новинар

Собственици и управляващи на електронните медии, които са били агенти на Държавна сигурност, ще бъдат оповестени от комисията по досиетата в първата седмица на август, съобщи шефът на комисията Евтим Костадинов. Ще бъдат обявени единствено шефове на електронни медии – радиостанции и телевизии. По-нататък ще бъдат извадени и собствениците на вестници и електронни издания – агенции и електронни вестници. Забавянето на проверката е станало и защото от комисията са уточнявали и точните адреси на медиите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:10 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още