IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Сините искат новите министри да бъдат гласувани един по един

Кандидатурата на Божидар Димитров за министър е неприятна изненада, казва М. Димитров

14:08 | 23.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
Сините искат новите министри да бъдат гласувани един по един

„Синята коалиция“ иска в понеделник да се гласува отделно за всеки министър в новия кабинет. Това обяви съпредседателят на формацията Мартин Димитров.

Кандидатурата на Божидар Димитров за министър (без портфейл) е неприятна изненада за нас, коментира той. НС вчера гласува решение, с което сътрудници на бившата ДС да не могат да заемат постове в българския парламент, а те започнаха направо да стават министри, каза съпредседателят на „Синята коалиция“.

Той декларира, че неговата парламентарна група ще подкрепи Бойко Борисов за премиер, както и структурата на Министерския съвет.

Дали ще подкрепим персоналния състав, ще зависи от начина на гласуване, при отделно гласуване на всички министри Божидар Димитров няма да получи нашата подкрепа, заяви Мартин Димитров.

Самият Божидар Димитров обясни, че приоритетите му като бъдещ министър са въпросът с гражданството на българите в чужбина, въпросът със зелените карти, с българските училища, църкви и музеи зад граница и др.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:50 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още