IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Още един министър от кабинета стана ясен

Нона Караджова ще бъде новият министър на екологията

09:53 | 21.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
Още един министър от кабинета стана ясен

Кабинетът на ГЕРБ започва да става ясен, след като днес председателят на партията Цветан Цветанов обяви името на още един от своите потенциални министри.

Тази сутрин Цветанов почти официално е признал, че постът министър на екологията ще бъде поет от Нона Караджова, съобщава Dnes.bg.

Караджова беше участник в преговорите с ЕС по глава "Околна среда".

Тя бе директор на дирекция "Стратегия, европейска интеграция и международно сътрудничество" в екоминистерството в продължение на два управленски мандата – по времето на Иван Костов и Симеон Сакскобургготски.

Караджова обаче напусна поста си при идването на Тройната коалиция през 2005 година.

Така към момента почти на 100% са ясни 7 имена в бъдещия кабинет на Бойко Борисов.

Според досегашната информация от партията на Борисов министър на вътрешните работи ще бъде Цветан Цветанов. Финансовото министерство ще бъде поето от Симеон Дянков, а образователното – от Йорданка Фандъкова.

Вчера станаха ясни имената и на министрите на отбраната и правосъдието – съответно Николай Младенов и Маргарита Попова. Вежди Рашидов пък ще бъде министър на културата.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:01 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още